F I S K E O P PL E V E L S E R / H I S T O R I E R

09.08.2016

Hei!
Jeg vil bare takke for alle tips om isfiske jeg har fått på denne siden. Hadde det ikke vært for isfiskern og denne siden om http://fiskehistorier.blogspot.no/2009/01/isfiske-tips.html, tviler jeg på at jeg hadde satt ny rekord på røye i vinter. 1,9 kg lyder den nye rekorden på. Takk for hjelpen!

bengtjensen83 at online dot no


13.05.2014

Hei alle isfiskere !
Jeg hadde en tur oppi tydalsfjella for litt siden der jeg sprang på undertegnede for den her siden
jeg og min kamrat hadde en hyggelig tur på isen der vi fikk oppleve at dere fikk en serdeles fin røye ,få fisker den dagen men den ene hva verd heile turen...
takk for en og isfiske/tur prat , og ikke minst for at dere gjorde dagen med den flotte røya...

Hilsen Patrick


05.01.2011

Øståsen, Hadeland
Parkerer bilen ca klokken 07.30, spenner på skiene og tar på den tunge sekken.
Det er helt mørkt så hodelykta må selvfølgelig monteres. Jeg har ca en 1/2 times skitur foran meg før jeg er oppe på vannet.
Etter en drøy km spretter en stor fin hare opp fra nattleie, rett foran bena mine. Skogen er ellers helt urørt, deilig!! Omsider, etter en liten avsporing kommer jeg endelig frem til vannet.
Klokken er nå ca 08.00, det er fortsatt helt mørkt. Jeg glir rolig ut på vannet og frem til den bestemte plassen, tar av den tunge sekken og spenner av skiene.
Tar på meg tørr genser og pilkestøvler. Klokken er nå 08.00. Det første jeg gjør er å skuffe bort snø fra isen, ca 10m2 for å få lysere bunnforhold.
Borer opp 8-10 hull strategisk over varpet. Nå er det bare å vente til grålysningen ankommer.
Kaffe og ei brødskive kommer godt med. Klokken 08.30 tar jeg frem stikka og maggot`n med pirrende hender, veldig spent nå.
Jeg lar blinken ligge på bunnen noen sekunder før jeg begynner å blinke.
DER! etter kun sekunder kjenner jeg suget i andre enden. Flott hannrøye på ca 300gram. Jeg løsner kroken kjapt, sjekker at alle åtte maggotene er inntakt før jeg på nytt sender blinken mot bunnen. DER! Fyttirakker`n der satt`n igjen. Flott gytefisk på 350gram, kan det bli bedre?
Innen klokka har slått 10.00 har jeg 23stk flotte røyer liggende rundt meg på isen. Fantastisk!
Nå titter solen over åskammen, endelig er det lyst nok til å se bunnen. Jeg ruller ut liggeunderlaget, legger meg ned med polaroidbrillene. Jeg ligger i noen minutter uten resultat.
Hmmm, hvorfor ble det plutselig stille spør jeg meg selv?? Jeg sveiver kjapt opp for å sette på lampe(rød). Er litt kald på fingrene så det går litt treigt, men får det til omsider.
Legger meg ned igjen i hullet ved siden av, en stor stein gjør det litt vondt å blinke. Plutselig virvler det opp en skikkelig muddersky fra bakom steinen, jeg ser ikke fisken grunnet steinen. Dette skjer 3-4 ganger, brillene dugger så jeg må reise meg opp litt.
Mens jeg står og pusser brillene røsker det til i stikka. Hva i svarte tenker jeg, og tar et halvhjertet tilslag. Fast fisk, og den kjennes enorm ut. Jeg slakker raskt opp snellebremsen før fisken raser 5-6 meter ut, dette skjer noen ganger før fisken kjennes roligere ut.
Endelig får jeg øye på suggen, en gyter på ca 750 gram ligger på isen foran meg. Ny pers på røye, Herlig!! Det var altså det som var grunnen til at de litt mindere røyene forsvant? En stor og illsint hannfisk! Jeg fortsetter å fiske ca en time, får tre fine fisker til før jeg fornøyd vender nesen hjemover.
Fiskefeber må vel være den aller beste sjukdommen man kan ha?

Rune B


01.04.2010

Jeg var på Øyangen søndag 28/3. Bra bett der med fin størrelse på abboren. Fikk dessverre ingen ørret eller røye. Fisken så mest ut til å bite på tafs. Men det gikk fint an å pimple også.
Jeg lurer på om noen har vært på Åmotdammen i påsken? Jeg bor like ved, og hadde tenkt å ta en tur, men gidder ikke hvis isen er tynn.

Michael
michael_allthatremains@hotmail.com


22.03.2009

Kjørte innom Osvatnet fredag 20.3-09 for å prøve lykken. Kom litt seint men var på isen i 13.30 tiden. Fiska fram til ca 18.00 og resultatet ble 8 røyer og en ørret. Bra is, skya oppholdsvær.

Rune.


28.12.2008

Vi startet isfiskesesongen med en morgentur til Osvatnet (30 min. biltur fra Molde). Isen er 20 -25 cm. tykk, ikke overflatevann, god is. Det ble kun to ørreter, men vi hadde en kjempefin tur i flott vintervær. Jeg kjenner nå suget etter å komme meg ut på isen, så det blir ikke så lenge til neste tur. Tok noen fine naturbilder også ( de er jo en den av "fangsten"). Kanskje lurer jeg røya neste gang (den slapp unna i hullet denne gang). :)

ketilrun@online.no


17.11.2008

Sesongen er i gang ser jeg, selv har jeg ikke kommet meg på isen enda.
Men kjenner at det bygger seg opp til en tur nå snart.

Hvorfor kan ikke alle legge inn navn på vann, tror ikke det blir kø på isen selv om vannene er navngitt.

alf.smikop@yahoo.no


09.02.2008

Var en tur på nordbytjernet idag. mye vann oppå isen, men tykk og sikker is under. Ble veldig våt på beina, så je anbefaler vanntett fottøy. Ingen fangst dessverre, men en flott tur allikevel.


28.04.2007

Ankom Sømokolvet 27.04-29.04. Nå skulle fisken tas, men det ble med tanken.1 røye på 2 dager, og den ble kjekta. Vi valgte og dra hjem 1 dag før p.g.a dårlig is. Nå er sesongen over for i år. Hilsen Morten, Trond og Bonzo.


14.02.2006

Har vært og fiska på funnefoss i nes glomma... men fikk ingen ting det er det værste jeg har vært med på... prøvde først med mormyska så prøvde vi med balanse pilk og pimepel men fikk ingen ting... skjønner ingen ting, men har episoder vi har vært og fiska der hvor store stimer av abbor kom nesten helt opp i hullet.. i fjor påske tok jeg selv 6 abbor på 500++ gram.. den største var 1,3kg.. så det er jo et bra sted.. men jeg lurte åsså på om det er vanelig at isen er så nedtrygt i glomma. vi borra hull som det spruta vann opp av?


04.02.2006

4 feb, kl .11.30 vi var på et vann i sør trøndelag.
Vi fikk 12 røyer, de største var på 600-750 gram, resten på 300-450gram. Skal ditt i morgen også.

isfiskerhilsen Bård Even 14 år.


25.12.2005

Hei, jeg og min venn har vært på fisketur i dag. Vi dro kl 10. Jeg var trøtt, men jeg kom igang. Vi fisket på myrdammen. Vi fikk 20 abbor på mormycka og fjærmyglarve. Det var veldig fint, isen var perfekt. Vi har fiske dilla begge to.

Hilsen Per Arne og Fredrik, vi er 12 år


14.12.2005

Hei, jeg er 12 år. Jeg har pilket litt i år. Jeg syntes det er veldig gøy. Jeg kommer til å pilke til jeg er 80 år!

Per-Arne


26.03.2005

Utrolig tregt bett denne dagen, tok lang tid før det var aktivitet på stikkene. Flyttet med til et område jeg vet det går mort, kun for at det skulle bite litt. Her opplevde det råeste jeg har vært borti som isfisker. Vippestikka falt av stativet, javel tenkte jeg, en mort som var bortpå. Jeg gikk rolig bort til stikka og dro til. Den satt bom fast? Pokker, nå hadde morten gått i røttene tenkte jeg. Jeg ga ut litt mere snøre, og oppdaget at snøret dro ut. Jeg sveivet inn og dæven for en motstand! Jeg kjempet mitt livs kamp! Oppdaget en jævel av en ørret som la breisida til under hullet. Jeg har 115mm bor, og så kun deler av siden på den! Plutselig slapp den... og opp kom en mort. Det viste seg at ørreten hadde tatt morten som beit på agnet. Vil anslå vekta på ørreten til over 2 kg! Fattig trøst at kun morten ble med opp, men artig å få bekreftet at Ramstadsjøen i Rælingen huser fiskespisende grov ørret!

Finn Mathisen


05.01.2005

(En historie Dere ikke trenger å lese hvis Dere er ute etter litt påfyll av fiskekunnskap)

Snøen lå nyfalt og hvit over veien og i veikanten, og det var vanskelig å se om man klarte å holde bilen der den skulle være. Det gikk tregt på veiene i ettermiddagsrushet der han var på vei hjemover fra sin første ispilketur for sesongen. Ansiktet hans var alvorlig, men innimellom kunne en eventuell passasjer sett at ansiktet vred seg i noen tvetydige grimaser. Han viste nå at fotballtreninga han hadde bestemt seg for å prøve å rekke hjemme i Bærum, helt sikkert ville gå i dass, da trafikken så å si stor stille, det var ti minutter til treninga starta, og han hadde kommet til Sinsenkrysset…………………….


Det dukka opp som en ide i sommer. Han hadde nemlig blitt fortalt av en bygdekar som i tillegg var onkel til kjerringa, om at veien til Nye Perlevann faktisk ble brøyta hele vinteren.
- ”Jo, like innafor detta vatnet du tale ti, der er det et slikt ætt aktivitetssenter, serrù, så den vægen blir hølli øppe, ja gut”, hadde onkelen fortalt. ”Kjempeknall”, tenkte han, og bestemte seg rimelig umiddelbart om å innvie pilkesesongen med en tur dit rett etter isen hadde lagt seg. Alt så bra ut da det var en uke til nærmeste fredagsfridag, isen begynte å nærme seg 3- 7 cm på sammenlignbare vann, og det var meldt noen små minusgrader framover.

Den siste fredagen i november- nærmere bestemt den 26. - satt han av datter og kone i henholdsvis barnehage og på jobb, og begynnte å stille seg i kø på vei gjennom Oslo. Snøen hadde lavet ned i løpet av natta, og føre var vanskelig. Værvarselet dagen i forveien hadde fortalt at det skulle bli snø, ca. 4 minus og 2 s/m vind.
- ”Fy fela, det skal bli nydelig å få bekrefta ca. 10 cm. is på vannet, nyte naturen og kaffen, og å ha ”fingespissfølelse” med ørreten i noen timer”, tenkte han da han girte fra 2. til 3. og fikk farten i over 40 km/t ved Alnabru for første gang siden Høvik. To og en halv time hadde det tatt fra han forlot hjembygda til han svingte innom Tettstedet som lå ca. to mil fra Nye Perlevann. Han hadde husket at han måtte skaffe seg en isøse, og synes det var en god ide å stoppe og legge igjen noen kroner i bygda, samtidig som han forhørte seg litt om forholdene.

Ekspeditøren på Sporten var i ferd med å gjøre seg ferdig med kunden som for sikkerhets skyld skulle ha et par skipakker i tilfelle barnebarna kom på besøk, da han fant et friluftskart over det aktuelle område og bretta ut på disken.
- ”Jeg lurte på om du viste om denne Vestvegen forbi Småsjøen, Aktivitetssenteret og Nye Perlevann var åpen nå på vinteren, veit du noe om det tror du”, spurte han ekspeditøren da det var hans tur, mens han pekte ut veien på kartet.
- ”Du, ska vi se, det veit e itte heilt, du Ola…”, sa ekspeditøren samtidig som han så opp på en annen godt voksen kar som sto litt lengre inn i lokalet ”… veit du om den Væstvægen er åpen eller…”
- ”Nei, du dæ trur je itte, men hvæst hain tæk Østvægen, ja så er jo dein øppe hæile året. Der står det jo skiltæ tell Aktivitetssæntret og ailt, veit du gut…”
- ” Ja, dæ væit du, dein Østvægen er jo åpen støtt, gut…”
-” Jippi” tenkte han. Akkurat det svare han håpa på å få. Han viste jo egentlig at Vestvegen var åpen kun deler av året, og trodde kanskje at de ville bekrefte tilgjengeligheten via Østveien, noe de gjorde til gangs.
- ” Takk skal du ha for tipset, og så skulle jeg betalt for denne”, sa han og rakte fram isøsa.

Halvannen mil før målet var det slutt på fylkes- og kommuneveien, og han ga seg til å kjøre på Pendlerveien som var betraktelig mer snødekket en hva vanlig er. Det gikk heldigvis greit å ta seg framover til tross for nærmere 20 cm, takket være gode dekk, antispinn, og tørrheten på snøen. Vakker natur tross alt.

-”Men i svarte, galvaniserte …….” tenkte han da han kom til sidevegen som etter nye syv km skulle endt ved Nye Perlevann. – ” Var dette mulig og forsere da….?”, tenkte han videre mens han holdte jevn fart og forsøkte å ta seg fram på sidevegen som muligens var dobbelt så snedekket som det han nylig hadde vært på. Framdrifta sank betraktelig på kort tid, og etter ca. 50 meter var det fullstendig stans. Snøen dytta oppunder bilen, og hjula spant. -” Det er ikke mulig…….Faen meg godt jeg har med kjettingene” tenkte han, da han uten å nøle gikk ut av bilen og begynte og grave fram hjula da han ville kaste bort minst mulig tid. Ca. fire kilometer igjen til vannet………

Kjettingene var på etter et kvarters tid, og han satt seg resolutt tilbake i førersete, starta opp og forventningsfylt så frem til at bilen skulle begynne å hakke seg framover Det skjedde jo faen ikke…… Bilen hadde de karakteristiske kjettinghoppene, men det gikk jo for faen ikke forover. Hvis den bevega seg i det hele tatt, så var det sidelengs…… -” Shit……banne….. faen…..steike…..rævva……” hveste han igjennom sammenbitte tenner og trodde pinadø ikke det var mulig. Oppover veien der var det i alle fall umulig og komme fram. Nå var det om og gjøre og komme seg tilbake til den veien som var kjørbar. Kun et høyt kunnskapsnivå om bilkjøring og en kald hjerne redda ham fra og bli stående fast i snøen. (Kremt, Kremt) Han parkerte inn til veikanten etter han var kommet på nogen lunde trygg grunn og nekta og tro at dette var veien til Aktivitetssenteret og Nye Perlevann. Det kunna da for svarte ikke være mulig at både onkelen, ekspeditøren og den innfødte hadde bekrefta at veien var åpen, når den ikke var det. Det var kanskje en annen vei…… -” Hva i svarte er det?” tenkte han å spissa ørene. Det tok maks 7 sekunder før han var sikker på at det var en brøytebil han hørte som var på vei mot han rundt svingen like oppe i veien. ”Han må jeg bare snakke med”, tenkte han resolutt og gikk ut i veien og gjorde seg klar til å vinke ”Stopp” til lastebilsjåføren. Selvfølgelig stoppet han. Han stoppa til og med motoren, tente pipa, og rulla ned vinduet og tydelig var klar for å ta inn over seg litt verbal kontakt -” Hallo du, det var fint du kom og takk for at du stoppa. Du skjønner, jeg hadde tenkt meg en tur til Nye Perlevann, men ser jo her at det er umulig for meg å ta meg fram her…..” -” Ja., det skær je tru ja” -” ….så, jeg lurte på om du kjenne noe til brøytinga her jeg?” . -” Nei, du det va rart ja gut”, svarte lastebilsjåføren, ”.. denna sidevægen der skær væra øppe den serù. Men je veit itte håkken der e som hi breitinga på dænna vægen je”. Etter litt småprat om hvor åpen denne veien egentlig skulle vært, ønska de hverandre en god dag og sa adjø til hverandre. Mens han sto der og etter hvert slo fra seg muligheten til å gå fram til vannet da klokken begynte å bli mange, kom det en annen vennligsinnet innfødt og stoppa i den trua at han trengte hjelp, og han fikk muligheten til å bifalle undringa over at veien ikke var brøyta.

Noe lang i maska satte han seg inn i bilen igjen, og satte kursen ned fra skogen. Naturen føltes ikke fullt så vakker på dette tidspunktet, selv om det hadde snødd jevnt hele dagen.

Til tross for at han så langt hadde brukt fridagen til å sitte på ræva og kjøre bil under vanskelige forhold, kunne han iallfall prøve å få gjort noe annet deilig og fornuftig. Klokka var jo ennå ikke blitt 13.45, og det var bare ca 10 mil igjen.
- ” Jeg kan iallfall prøve å rekke treninga”, tenkte han og myste ut i snøværet...........

BK


13.03.2004

Turen var med NJFF´s fiskeklubb, vi dro til Tunevannet i Sarpsborg. Etter å ha fisket på 20cm dyp i ca 2 minutter byttet jeg sted og fikk en gjedde på 500g. Jeg brukte en liten pimpel med en litt stor lyskrok fra Biltema.
Bjørn [Fisherman]
bjornivar65@hotmail.com


06.02.2004

Kjære is fiskere.
Min største fisk på isen fikk jeg i påsken i fjor.
Den veide 2.5kg en skikkelig gris av en røye, men den ble tatt i Sverge, i nærheten av Pelsa Stugen, oppe mot grensen til Finland. Der er det et skikkelig elderado for isfiske.
Kjell Narvik
kjellmartin@c2i.net


31.01.2004

Ett sted i midt-Norge ja, det er der de beste fiskevanna er ??
Ingenting slår Trøndernaturen. Jeg kan røpe mange vann jeg... men gidder dere å dra dere ut av Oslogryta da?
Guiding? Gratis
Mail: ove-sme@online.no
PS! Du må tåle å gå ett støkke!!


14.01.2004

Hva er meningen med å legge inn fangstrapport hvis disse vannene deres er så jævla hemmelige? Gjelder spes. deg Rune. Bare noe forbanna tull.
Hilsen Stein
ingar-iv@online.no


02.05.2003

Vi var tre stykk som la ut opp mot et vann i indre troms tidlig en morgen i april. Sola skinte fra skyfri himmel og forventningene var store da ryktene sa at det gikk røye på opptil 4 kg i vannet. Etter en og en halv times gange i vakker fjellnatur var vi framme ved vannet, et forholdsvis lite, men flott vann. Umiddelbart satte vi i gang med å borre oss gjennom den mer enn meter tykke isen, og snart var pimpelen og skjea m/maggot i gang etter røya. Etter bare 5 min rykket det kraftig i stikka og opp kom det ei nydelig røye på ca 500g. Så stilnet alt av, etter en times tid formelig skrek sidekaren opp, "denna er stor!!" han dro opp over og jeg kunne se et plask i hullet og hørte "FFFF......". Veldig skuffet tok han seg til hodet og sa ord vi ikke skal nevne.Etter ca fem min ville han prøve igjen og begynte å ause vekk isen og sørpa som hadde samlet seg i hullet. "Der er den, nede i hullet!!!", ropte han og heiv seg ned med armen dypt ned i hullet. Plutselig reiste han seg opp og heiv ei røye på 1,8 kg bortover isen, tatt med hendene!! Årsaken til at røya fortsatt sto i hullet vites ikke, men den var for stor til å kunne snu seg ned mot dypet igjen. En munter trio dro hjem etter en vellykket fiskedag på isen, solbrente,med 12 røyer fisket på skje og pimpel samt ei røye fisket med hand.

hsteingrimsen@hotmail.com


29.04.2003

I østre del av Trollheimen finnes det en del røyevann der det for det meste er enorme mengder med dvergvokst røye. Noen av disse utvikler seg imidlertid til kannibaler og disse vokser raskt.
Helga 26 til 27 april 2003 prøvde vi fiskelykken i ett av disse vannene. Som oftest får man kun dvergrøye som ikke egner seg som mat, men med flaks kan en kannibalrøye hugge tak i maggoten. Eller man med flaks kan kroke en når den siger forbi kroken.
Vi fikk hele 5 slike denne gangen, og den største var på 1,7 kg. Trolig vil vi ikke få oppleve noe lignende. Men det var moro. Totalt tok vi opp ca 200 dvergrøye på en snittvekt på 100 g, så det bet hele tiden.

O Smedplass


27.12.2002

Hei,og takk for flott isfiskeside!
Vil bare fortelle om en litt artig historie fra 2.jul nå i år (2002). Mine to sønner (19 og 23) tok meg med på en liten tur til Nordbytjernet på Jessheim for å prøve abboren der. Da jeg ikke er så god til beins lenger, så gikk vi korteste vei ut på isen, ved handikappbrygga. Etter ca. 15m så stoppet jeg,og sa: Vi behøver ikke gå lenger før vi prøver, for det står en her sa jeg, i det jeg sparker unna litt snø for å sette igang å bore. Jeg setter på et par maggots på pimpelen min,og borer et hull. "Se nå, sier jeg" idet pimpelen glir ned på ca.3m dyp. Her skal det ikke gå lenge før den sitter der!" Det tok 20 sekunder! "Den er faktisk ganske pen" sier jeg idet jeg begynner å dra den opp. Jeg tror jo det er en abbor, som det er masse av her. Men nei, det var en liten gjedde. Ca 1/2 kg. Historien startet egentlig med at før vi reiste, sa jeg at det er vel 5o,-kr. vi konkurer om, for flest antall fisk! Jeg fikk nok flest denne dagen og vi hadde nok ca.20-25 stk.tilsammen, men noen 50,- lapper har jeg IKKE sett noe til!
GODT NYTT ÅR! Alle fiskevenner!

Tore Sørvold


27.11.2002
Sesongens første hull

Søndag den 24. november 2002. Turen gikk til Nordvann på Dikemark. I løpet av natten hadde det kommet ca. 15 cm med snø, og det snødde fortsatt da jeg nådde vannet ca. kl. 1030. Var litt usikker på hvordan isen var, men den så tørr å fin ut under snøen. Gikk ut i en bukt hvor jeg har tatt bra med abbor tidligere. Borret et hull for å måle hvor tykk isen var. 13 cm stivnet sørpe med en såle av stålis i bunnen. Den var trygg nok. Slapp så ned en pimpel med gul lyskrok. Dybde ca. 1,5 meter. Da startet det! I løpet av de neste 2,5 timene fikk jeg 225 abbor!!! Det er det værste jeg har vært med på. Jeg hadde ikke før hektet av en abbor å sluppet ned pimpelen igjen så satt det en ny en på. Ofte tok fisken pimpelen på nedslipp. Dette var rett å slett hardt arbeide, så jeg måtte innvilge meg pauser underveis for å få i meg litt tea å ta en røyk. Etter en slik pause tenkte jeg at nå blir det sikkert vanskelig å få igang fisken igjen, men nei da. På`n igjen!
Total vekt på fangsten var 8,8 kg så det var mye småabbor. Den største var ca. 300 gr. Til slutt måtte jeg bare gi meg, enda det sto plenty med fisk igjen under hullet.
Jeg har en teori om at det var trykkforandring som gjorde at fisken trakk mot hullet da isen var såpass tung med all snøen slik at vannskorpa lå 2 cm over isnivået. Abboren er som kjent veldig var for trykkforandringer. I tillegg til dette vil abboren også trekke mot hull der det er "liv", enten den ser eller hører "at her er det noe som skjer".
Som sagt har ikke jeg vært med på noe lignende tidligere. Det hadde vært artig å høre om andre har vært ute for noe lignende.

gunbi@online.no


17.11.2002

Hei alle!
Håper på en fin pilke sesong. Fine Naturoplevelser.
Skitt fiske.

Hilsen en som gleder seg.
peperonning@yaahoo.no


11.04.2002

Akkurat hjemme igjen fra en litt lengre pilketur her på Østlandet. Denne turen kommer jeg aldri til å glemme, ikke det at jeg tok masse fisk, for det gjorde jeg ikke. Lå og kikkpilket etter røya, og visst hadde den sin intr. men den ville liksom ikke ta. Det som reddet hele turen var DEN fisken, ikke bare jeg så den, men flere av oss som lå på samme vannet. Jeg lyver ikke om at den "bikket" 3kg. Har aldri i hele mitt liv sett så stor røye noensinne. Fikk bevis etter turen at vannet (som jeg vil holde hemmelig :) ) huser flere av det kalibret, da jeg fikk se bilder av fangst på vannet. Gleder meg alt til neste gang jeg skal dit.

royoj@frisurf.no


06.04.2002
Ramstadsjøen, Rælingen

Da sværingen glapp...
Dette er noe av det råeste jeg noen gang har opplevd på isen. Sønnen min og jeg satt ved utløpet av Skurvåsbekken og pilket. Hadde lagt fra meg stikka agnet med meitemark for og ta meg en kopp kaffe. Mens jeg satt på sekken så vi stikka var på veg ned i hullet. Sønnen min reagerte lynraskt og løp etter den. Han rakk akkurat å få tak i den før den forsvant ned i hullet. Jeg kom raskt etter og tok over stikka. I det jeg tok tak i den ble armen min nærmest trukket ned i hullet av sværingen. Her var det kjempekrefter på gang! Dessverre rakk jeg ikke gi etter sene før det var for sent. Sena på 0.30 røk tvers av! Tilbake satt jeg med harahjerte, fullstendig tom...Ingen tvil om at dette vannet rommer grov ørret. Denne opplevelsen glemmer jeg aldri!
På vei hjem gikk jeg forbi kanoen til gutta som driver dette nettstedet. Det var et trist syn som møtte meg. Noen pøbler hadde hugget hull i kanoen med øks. Det er for jævlig at man ikke kan få ha noen ting i fred. Jeg vet at disse gutta er seriøse fiskere. Hvis du/dere som har gjort dette hærverket leser dette, og er i den tro at kanoen ble brukt til å fiske fra, har bommet stygt!

Morten "No Fish" Andersen


03.02.2002

Jeg gikk ut på den tykke isen, og kjente at under meg var det fisk. Jeg startet med en jigg helt rolig. Jeg ventetog ventet og ventet. Men så nappet det, endelig tenkte jeg og dro opp en 300 grams abbor. Etter det tente vi bål og spiste den.

mtoemmer@hotmail.com


18.01.2002
Hei !

Har fått endel "sinte" mailer fra ivrige "pilkere" om min fangst
12-13 jan i år. Synes i ettertid det er greit å røpe vannet jeg i lengre tid har forsøkt å finne "varpet" på . Jeg tror imidlertid at stedet jeg har funnet er en "beiteplass" og ikke et varp da jeg ikke har fått nevneverdig med fisk her i nov/des. Vannet er Råsjøen på Romeriksåsen og været var på lørdag vekslende og ca -2. Søndag var +2 og mye vind/tåke. Kunne vært fint om fler kunne ta oppgaven å finne varpet her , da det er et vann med virkelig stor røye, og det har vi jo ikke flust av her sørpå. Langvann, Elvann, Trehjørningen og Nordvann samt et vann som heter Øyvann, Elgsjøen(æschøen) ved Skjerva er de eneste jeg kjenner til. Så isfiskere stå på og borr masse hull!! Om høsten før snøen kommer går det an å lete etter bobler, men jeg har ikke vært så heldig å finne ut noe lurt ved dette ennå. Råsjøen er også et glimrende harvevann, har flere fisker på mellom 500 og 1500 g her. Letteste adkomst er fra Bjørgeseter eller Hakkim. ca 5 km begge veier.

Isfiske hilsen fra Arne Østbye


06.03.2001

En mann skulle ut på isfiske, men skodda var så tykk at en ikke kunne se hånda foran seg. Han fant seg omsider en plass, og begynte å fiske. Etter en stund kom det en mann bort til ham.
"Jeg tror ikke du får noe fisk her", sa han.
Neivel, tenkte mannen. Han tok med seg utstyret og gikk lenger ut. Etter en stund kom den samme mannen igjen.
"Jeg tror ikke du får noe fisk her", sa han igjen.
Mannen pakket sammen og gikk enda lenger ut. Etter enda en stund kom den samme mannen igjen.
"Jeg tror ikke du får noe fisk her", sa han.
Da ble mannen irritert, og sa: "Er du Vårherre, du som vet hvor jeg får fisk og ikke?"
"Nei, jeg er vaktmester på Valle Hovin."

toggern@email.com


13.02.2001
Ulsrudvannet

Jeg har vært med klasse 3A fra Bryn skole på pilketur i dag. Turen var prima på tross av dårlig fiskeresultat. Vi isfiska på Ulsrudvannet og hadde bål og pølsespising mellom øktene. I tillegg blei akebakkene tatt i bruk. -Det var synd fiskelykken ikke slo til, men vi har fått noen gode fiskeråd til neste tur fra drevne karer. Så neste gang blir det levende maggot vi tar i bruk, og ikke de døde plastikklarvene.

Smil fra Ann-Kristin som kosa seg på tur.


21.01.2001

Jeg er en 17 år gammel gutt fra Asker. I fjord var jeg å fisket i et vann like ved der jeg bor. Jeg fisket abbor med mormyrshka og maggot, og skulle til å dra opp en abbor da det plutselig ble mye tyngre. Da jeg så ned i hullet, så jeg at det var en gjedde som hadde angrepet abboren. Jeg hadde 0,12 sene og tenkte at det hele kom til å gå til h......, men jeg fikk såvidt lirket gjedda opp mot hullet, og siden det ikke var tykk is klarte jeg å ta nakkegrep på gjedda og berge den.

Jeg tror ikke gjedda skjønte hva som skjedde for den gjorde omtrent ikke motstand, den var heller ikke spesielt stor, ca 1 kg , men det var jaggu ingen dårlig fangst på mormyrshka " agnet " med levende abbor og 0,12 sene!!

Hilsen Kristoffer Øverland


20.01.2001

Jeg savner oversikt på is-sikkerheter rundt om i landet! Kan noen være behjelpelige her....?

haakanbass@hotmail.com


19.01.2001

Hei.

Jeg er en ivrig fisker, sommer som vinter og har et tips til de som bor i buskerud.
Har ett tjern der det går pen ørret og brukbar størrelse på abbor, som er mer enn bitevillig.....dette må oppleves. Dette er et tjern med usedvanlig klart vann, Trodde det var drikkevann ved mitt første besøk av dette tjernet men det var det ikke, folk badet og hygget seg. ja ...ja tenkte jeg .....da kan vel jeg fiske her.........og siden er det dette stedet jeg drar til når jeg skal fiske etter ørret og abbor.

Tjernet ligger mellom Konnerud og Mjøndalen og heter Hagatjern.
Den minste ørreten jeg har tatt der er på 400gr, og den største er på 1,9kg. Ørreten er dyp rød i kjøttet.
Når det gjelder isfiske tarØrreten best på fjærmygglarve(rød) og med en røyeblink kalt "lys draken" og av farge Kobber/rød. men tar også godt på Messingfarget/rød.

Tjernet ligger ikke så langt unna hovedveien så det er god tilkomst til tjernet

Har dere noen andre gode fiskevann i mitt nærområde er jeg interessert i å se det på deres hjemmesider, eller om dere kan gi meg noen linker til noen hjemmesider der jeg kan finne noen nyttige tips og fine fiskevann.

Mhv
Morten nilsen
Mortenn3@frisurf.no


14.01.2001
Ramstadsjøen, Rælingen

Selv om det var kaldt - minus 10 - så måtte jeg prøve en tur på Ramstadsjøen
i går. Utmerkede forhold med 20 - 25 cm is og 2 cm sporsnø oppå.
Det var ikke mange fiskere der, jeg så vel en eller to i tillegg til meg
selv. Jeg hadde ikke fått tak i mark, alle var utsolgt, så det ble med
maggot. Dermed ble det mest mormyska som ble utprøvd. Bettet var ikke mye å skryte av - jeg hadde ikke mer enn ett napp, men HVILKET napp. Jeg drog forsiktig i snøret for fisken var helt vill og ville ikke opp av hullet.
Den sirklet fram og tilbake like under iskanten slik at jeg fikk se de svære
mørkbrune sidene på fisken gang på gang. Jeg måtte prøve å få fisken opp av hullet, men akk det gikk som det bruker å gå - fisken glapp til min store ergrelse. Men det var ikke rart - mormyskakroken stod nesten rett ut til siden. Det er vanskelig å anslå størrelse, men stor var den ut fra det jeg så og hvordan fisken dro i snøret.
Ramstadsjøen fornekter seg ikke.

Mvh
Paul Bjermeland


30.12.2000
Malsjøen (Lunner)

Bjørn Skogseth fikk 1 røye, jeg fikk bare noen få napp. Men det var en kjempeflott dag på isen, med sol som varmet. 25 cm is, tildels mye snø på isen (snøfaner).

Arnstein


Hei!

Jeg heter Alexander Holst Krogstad. En tirsdag fikk jeg en abbor ikke noe stor, men den første jeg fikk på isen i hele mitt liv. En sommer fikk jeg 52 fisk. Jeg er 11 år gammel og bor i Os i Østerdalen. Jeg fisker i langtjøna og glomma gaula nøra og over alt.
Hilsen Alexande på 11 år
Email: eirkrok@online.no


Mislykket fiskenatt

Lørdag formiddag (30/1-99) dro jeg med stor iver til Nøklevann for å fiske "vanlig" fisk på dagen, for så å prøve meg på Lake utover kvelden/natta. Hadde med meg alt tenkelig utstyr og begynte å fiske. Det var ikke så mye som et napp å oppdrive. Etterhvert begynte det å snø, men jeg hadde bestemt meg for at dette skulle jeg gjennomføre. Snakket med andre isfiskere og de hadde heller ikke fått noe fisk. Utover ettermiddagen snødde det ganske kraftig men jeg hadde bestemt meg for å holde ut. Jeg hadde faktisk enda til gode å ikke få fisk på isfisketur. Borte i snøføyka så jeg at det sto en kar og fisket etter lake, så jeg snakket med han en god stund, og han fikk en liten lake når jeg sto der. Jeg gikk tilbake til mitt og nå begynte det å sludde. Jeg var god og varm og lagde meg noe mat. Jeg ble litt trøtt, så jeg tenkte jeg kunne sove litt. Jeg krøyp inn soveposen som lå under et fjellknaus, men tenkte ikke på at det lå et tykt lag med frossen snø på jakke og bukse. Jeg våknet noen timer senere, gjennomvåt, kald og trøtt. Det var bare en ting og gjøre, reise hjem. Men uten lykt, gjennom skogen og glatte stier, måtte det bli vanskelig. 10 meter opp, 15 meter tilbake. En normal 15 minutters gange ble til halvannen time. Det som skulle bli en fin våkenatt, ble en våt og utrivelig opplevelse. Men nå, 2 dager etterpå, planlegger jeg allerede neste tur.....

Asle Øynes


Følgende hendte meg da jeg for noen år siden tjenestegjorde i artillerileiren på Setermoen i indre Troms. For en isfisker bød disse områdene på mange muligheter, og de nærmeste lå bare et kvarters gange fra leiren.
En gang satt jeg på isen og jaktet røye, og etter en heller stille periode beit det plutselig til. Jeg gjorde automatisk tilslag og dro inn. Idet jeg lirket fisken opp i hølet kjente jeg at snøret plutselig ble slakt. Fisken var borte og blank krok var alt som var tilbake.
Skuffet og irritert tente jeg pipa og fylte kaffekoppen, og satt vel slik og røkte og drakk kaffe en 5-minutters tid.
Da skjedde det! En fin røye kom som et prosjektil opp gjennom pilkehølet og landet på isen. Gjett om jeg måpte?
Guds gave? Jeg vurderte sterkt å bli en aktiv kristen før jeg skjønte at det var røya jeg hadde mistet 5 minutter tidligere som plutselig hadde kommet til hektene og ikke hadde skjønt hva som var opp og hva som var ned.
Jeg hadde selvsagt en del problemer med å overbevise de andre gutta om det inntrufne. Men jeg kan bare si til dere som jeg sa til dem; det er helt sant.

Espen Wilhelmsen